Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning

                                                                          Foto: Albin Dahlin 

Nytt unikt masterprogram startar 

För studenter inom alla discipliner som är intresserade av hur samhället är kopplat till havsmiljön och ekosystemet, erbjuder Göteborgs universitet ett nytt tvärvetenskapligt tvåårigt masterprogram om havet och samhället från och med hösten 2019.

Världens hav står under ökat tryck från mänskliga aktiviteter som fiske, kustutveckling och föroreningar. Allt mer begränsade marina resurser resulterar i konflikter och förlust av biologisk mångfald. För att förstå och hantera komplexiteten i dessa frågor behövs integrerad kunskap från flera olika discipliner, inklusive historia, samhällsvetenskap, ekonomi, juridik och naturvetenskap.
 

Master in Sea and Society

 

Göteborgs universitet startar 2019 ett nytt internationellt tvärvetenskapligt masterprogram för att utbilda en ny generation studenter och yrkesverksamma med en unik bred utbildning för karriär inom marina / maritima myndigheter, industri, miljödomstolar och tvärvetenskapliga marina vetenskaper.

Verktyg för att möta utmaningar

Programmet syftar till att ge en omfattande analys av interaktionerna mellan det marina ekosystemet och socioekonomiska system i det mänskliga samhället historiskt och i framtiden. Det kommer vidare att ge en förståelse för de många komplexa problem som idag utmanar en hållbar utveckling av vår användning av havet och nya verktyg för att möta dessa utmaningar.

För att nå dessa mål har programmet en stark tvärvetenskaplig profil med lärare från 5 olika fakulteter som integrerar olika discipliner i alla fyra obligatoriska kurser det första året. Programmet har också ett omfattande nätverk med yrkesverksamma inom marin- och sjöfartsindustrin samt nationella och regionala marina myndigheter och institut som kommer att bidra till utbildningen.

Läs mer om det nya programmet

Individuella kurser

 

Blue economy and sustainable use of marine resources

7 Nov 2018 - 20 Jan 2019

Blue economy and sustainable use of marine resources (MAR462, 15 credits) 

European marine directives and policies

21 Jan - 26 Mar, 2019

European marine directives and policies – an interdisciplinary perspective (MAR460, 15 credits)

 

Sidansvarig: Karl-Johan Nylén|Sidan uppdaterades: 2019-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?