Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Teman

Exempel på temaområden där Hav och samhälle har verksamhet i dagsläget. 

Vattenbrukscentrum väst skapar naturliga mötesplatser för samverkan mellan forskning, utbildning och utveckling som rör vattenbruk. En viktig del är att förmedla ny kunskap till de som odlar marina organismer. 

Havsförvaltning är en gemensam nämnare för det Maritima klustret i Västra Götaland. Ett långsiktigt helhetsperspektiv är nödvändigt för att kunna fortsätta utnyttja havet och samtidigt säkra livskraftiga ekosystem. 

Marin turism är en viktig näring för västkusten och ett av de sex fokusområdena inom Maritima klustret. Forskarskolan fokuserar också på marin turism genom att kartlägga friluftslivet i kustområden - exempel Kosterhavets nationalpark.  

Inom Maritima klustret satsas det på att strukturellt stärka existerande bioteknikmiljöer för att attrahera samarbeten och uppdrag nationellt och internationellt. Inom forskarskolan drivs det projekt som fokuserar på antibiotikaresistens i marina bakterier.

I forskarskolan bedrivs det projekt som beskriver de sociala och ekonomiska konsekvenserna av införandet av individuella kvoter i det kommersiella fisket. 

Sidansvarig: Malin Karlsson|Sidan uppdaterades: 2015-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?