Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan

Centrum för hav och samhälle är i grunden ett samarbetsinitiativ. För att beskriva vår samverkan har vi valt att utgå från fem olika områden; forskning, näringsliv, utbildning, myndigheter och övriga samhället. Nedan ges expempel på vilka delar av centrumet som i dagsläget är involverade i de olika områdena. 

Forskning

Inom Hav och samhälle ryms havsrelaterade och transdiciplinära forskningsprojekt, till exempel Vattenbrukscentrum VästCentrum för marin kemisk ekologi och SWEMARC.

Näringsliv

Genom Maritima klustret ingår centrumet i samverkan med olika aktörer inom näringslivet till exempel inom marin turism, bioteknik, livsmedel m.m.

Utbildning

Hav och samhälle driver en forskarskola i marin miljövetenskap med sju transdiciplinära projekt. Varje projekt utgörs av två doktorander som angriper samma frågeställning utifrån olika perspektiv till exempel ekologiskt/rättsligt fokus på restaurering av marina habitat.

Myndigheter

Hav och samhälle samarbetar med Havsmiljöinstitutet i dess uppdarag att utgöra en länk mellan forskarvärlden och myndigheterna.

Övriga samhället

Genom att vara den gemensamma ingången till all havsrelaterad verksamhet vid Göteborgs universitet skapas en viktig kontaktyta med det omgivande samhället.

 

Sidansvarig: Malin Karlsson|Sidan uppdaterades: 2016-03-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?