Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
  • Häftig, hållbar havsmat!

  • Signalsjögurka

  • Självplock

  • Trollkrabba

Scary Seafood - havets okända skafferi

Huvud, skrov och skinn - värden bortom fiskfilén

Av all den matfisk som landas och odlas i Sverige är det bara hälften som används till mat, resten blir främst djurfoder i olika former. Förklaringen är att vi i Sverige ogärna använder något annat än filén.

I denna första Scary Seafood-workshop tittar vi närmare på det som blir över när filén skurits bort, de nya blå proteinkällorna. Vilka är de, och hur kan de användas? Och vad menas med havets vassle?

Mer information och anmälan

Se filmen om Scary Seafood

Maneter och havets revbensspjäll

Läs artikeln om Scary seafood i Dagens Industri!

Kontakt

Maria Bodin, projektledare
Institutionen för marina vetenskaper på Tjärnö, Göteborgs Universitet.
Tel 076–618 66 38
maria.bodin@gu.se

Följ oss på Instagram

Klicka och gilla oss på Instagram

Sidansvarig: Susanne Liljenström|Sidan uppdaterades: 2020-02-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?