Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
  • Häftig, hållbar havsmat!

  • Signalsjögurka

  • Självplock

  • Trollkrabba

Scary Seafood - den nya maten från havet

Är du naturguide, kock, vattenbrukare eller fiskare? Arbetar du med upplevelsebaserad turism? Vill du medverka till en sundare användning av våra hav? Då är Scary seafood något för dig!

Scary seafood handlar om att utveckla nya matprodukter från havet som baseras på råvaror som inte används idag. Tillsammans med lokala företag och entreprenörer skapar vi ett hållbart nyttjande där hänsyn tas till arternas biologi. Vår vision är att bidra till företagsutveckling och locka nya besökare till Västsverige med spännande matupplevelser.

Är du nyfiken och vill prova något nytt?

Med start vintern 2020 kommer vi att anordna ett antal workshops där vi tillsammans utforskar Scary seafood i praktiken. Hur får man tag på den nya maten? Hur tillagar man den? Och hur kan det bli ekologiskt hållbart?

Vi söker dig som vill vara med och utveckla ny och spännande mat från Bohusläns salta vatten! Välkommen att kontakta projektledare Maria Bodin för mer information.

Maneter och havets revbensspjäll

Läs artikeln om Scary seafood i Dagens Industri!

Kontakt

Maria Bodin, projektledare
Institutionen för marina vetenskaper på Tjärnö, Göteborgs Universitet.
Tel 076–618 66 38
maria.bodin@gu.se

Följ oss på Instagram

Klicka och gilla oss på Instagram

Sidansvarig: Susanne Liljenström|Sidan uppdaterades: 2019-09-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?