Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarskola i marin miljövetenskap

Centrum för hav och samhälle organiserar en tvärvetenskaplig forskarskola i marin miljövetenskap. Här arbetar doktorander och deras handledare i tvärdisciplinära par-projekt som  stödjer ett framtida hållbart nyttjande och en hållbar förvaltning av marina resurser. Läs mer om projekten här.

Forskarskolans vision

  • Utbilda en ny generation excellenta forskare som har tränats att arbeta i en tvärvetenskaplig miljö
  • Dra nytta av de synergieffekter som uppstår i ett forskningsprojekt när kompetenser från olika discipliner samarbetar

Pardoktorandprojekt ger spinn-off effekt

Professor Anna Godhe från inst. för marina vetenskaper och Per Knutsson, forskare vid institutionen för globala studier, har fått finansiering från VR för ett projekt som ska undersöka klimatförändringens påverkan på indiska kustsamhällen. Läs mer om det tvärvetenskapligt samarbetet, som har sin bakgrund från forskarskolans parprojekt, här. En post doc kommer att anställas inom projektet.


Lena Gipperth på juridiska institutionen och Per Moksnes från inst. för marina vetenskaper har fått finansiering från Formas för ett tvärvetenskapligt projekt ZORRO (Zostera Restoration). Projektet har utvecklats från idéer inom det projekt som de driver inom forskarskolan, och består av bl a marinekologer, jurister och miljöekonomer. Arbetet sker i samverkan mellan Göteborgs universitet, Länsstyrelsen i Västra Götaland samt Havs- och vattenmyndigheten. Läs mer.


Joakim Larsson, inst för biomedicin och Hans Blanck, inst. för biologi och miljövetenskap har fått finansiering från Formas för en stark forskningsmiljö; INTERACT - The interaction of metals and biocides with the selection of antibiotic-resistant bacteria. Projektet har sin bakgrund i det gemensamma projekt de driver inom forskarskolan, och finansieras med 25 MSEK. INTERACT leds av Joakim Larsson och sker i samverkan med Dan Andersson (UU), Hans Blanck (GU) och Mats Tysklind UmU). Läs mer.

14 doktorander till forskarskolan

Forskarskolan har 14 doktorander fördelade över sju multidisciplinära par-doktorandprojekt. Forskarskolan koordineras av en studierektor. Respektive doktorand antas dock vid den institution som handledaren tillhör och examineras enligt institutionens regler.
Forskarskolans doktorander och handledare förväntas delta i gemensamma arbetsmöten, seminarier och andra aktiviteter som arrangeras av forskarskolan. Inom varje projekt ska de två doktoranderna och deras handledare arbeta tillsammans och det förväntas att minst en del av varje doktorands avhandling speglar den multivetenskapliga inriktningen på projektet.

Kontaktinformation

Studierektor Kerstin Johannesson

Tjärnö, 452 96 Strömstad

Besöksadress:
Tjärnö

Telefon:
031-786 9611

Doktorandkurser

Under 2016 ges följande doktorandkurser

Sidansvarig: Karl-Johan Nylén|Sidan uppdaterades: 2016-06-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?