SWEMARC har beviljats miljonbelopp för kommunikation

Nyhet: 2018-11-15

Det 3-åriga kommunikationsprojektet ”Smart Mat från hAv till Kök – SMAK”, har som mål att kommunicera och integrera resultaten av SWEMARC:s forskning i allmänhetens vardag för att skapa en ökad förståelse för det hållbara vattenbrukets nödvändighet i en framtida hållbar produktion av näringsriktig mat.

En vision är att utbilda ambassadörer inom offentliga (t ex skolkök) och kommersiella (t ex restaurang) måltider för att genom måltiderna nå ut till ”hela” allmänheten och därigenom även påverka matvalen – till fördel för hälsobefrämjande sjömat – i den privata (i hemmet) måltiden. SMAK kommer att genomföra en sammanhängande och kraftfull kampanj för främjande av hållbart vattenbruk för vår framtida livsmedelsproduktion, med fokus på interaktiva och medskapande aktiviteter runt måltider – något som berör alla.

Artikeln publicerades först på: swemarc.gu.se

Sidansvarig: Albin Dahlin|Sidan uppdaterades: 2018-07-04