Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Möjligheter att reglera fartygens svavelutsläpp

Nyhet: 2018-05-03

Hur har svavelutsläpp från fartyg reglerats? På nästa Sea and Society Talk talar Philip Almestrand Linné om hur olika typer av standarder har använts i svavelreglering till havs och på land, i dåtid och nutid.

Utsläpp av svaveloxider orsakar betydande global miljöpåverkan och bidrar bland annat till försurningen av hav och skogar, klimatförändringar samt ökade risker för tidiga dödsfall till följd av hjärt- och lungsjukdomar.

Behov av reglering

 

Sjöfarten står för en betydande del av de globala svavelutsläppen. Trots att det införts regleringar för att minska luftföroreningar från fartyg, har effekten av dessa på internationell nivå hittills varit ganska svag.

På vårens sista Sea and Society Talk berättar Philip Almestrand Linné som är doktor i miljörätt vid Göteborgs universitet om sin doktorsavhandling "Regulating Vessel-Source Air Pollution: Standard-Setting in the Regulation of SOx Emissions", kopplat till de globala hållbarhetsmålen.

 

Tid och plats:

Måndag 14 maj kl 11.50-13.00

Handelshögskolan, Vasagatan 1. Sal D33

Anmäl dig här

Läs Philip Linnés avhandling

AV:

Sidansvarig: Albin Dahlin|Sidan uppdaterades: 2018-07-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?