Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hav och samhälle i Almedalen

Nyhet: 2018-06-21

Under Almedalsveckan i Visby arrangeras en mängd seminarier och events som rör hav och hållbarhetsfrågor. Här listar vi några evenemang där Hav och samhälle eller Göteborgs universitet medverkar.

Havets möjligheter - innovationer och hållbar blå tillväxt


Världens hav står inför stora utmaningar men det finns också stora möjligheter att nyttja de marina resurserna på nya och mer hållbara sätt än idag. Vilka nya arbetssätt och tekniska innovationer behöver utvecklas? Och hur kan forskningen bidra till genomförande av den svenska maritima strategin?
Hör forskare och representanter från innovationssektorn i Västsverige diskutera havets möjligheter.
När: 2018-07-02 10:30-11:30
Var: Västsvenska arenan, Visby
Arrangör: Hav och samhälle vid Göteborgs universitet, Havsmiljöinstitutet

Se det inspelade seminariet här!

Känn och smaka på havet - vi behöver det


Marin pedagogik ger barn, unga och vuxna mer kunskap och förståelse för havsmiljöfrågor. Med idérikedom och något för alla sinnen kan man väcka intresse och engagemang för havets betydelse och därigenom ökar chanserna till mer hållbart nyttjande av havets resurser och biologisk mångfald.
Tid: 2018-07-03 kl 14.00 -16.00
Plats: Fenomenalen science center, Skeppsbron 6 Arrangör: Havsmiljöinstitutet, Göteborgs universitet, Havs- och vattenmyndigheten, Blått centrum

Läs mer i Almedalsprogrammet

 

Testbäddar för marin innovation - så når vi hållbar blå tillväxt

Havet täcker mer än 70% av jordens yta, men bara en liten del är utforskad. Rätt använt rymmer havet en potential att lösa våra framtida samhällsutmaningar. Hur bygger vi infrastruktur, testbäddar och andra förutsättningar för en stark marin innovationskultur i Sverige?
När: 2018-07-05 13:30-14:30
Var: Västsvenska arenan, Visby
Arrangör: Västra Götalandsregionen och Maritima Klustret i Västsverige

Läs mer i Almedalsprogrammet

Hållbart vattenbruk - framtidens matproduktion?

Kan vattenbruk bli lösningen på framtidens utmaningar inom matproduktionen och hur gör vi det hållbart och ekonomiskt? Kristina Snuttan Sundell från Göteborgs universitet medverkar.

När: 4/7 2018 14:15 - 15:00
Var: Almedalsbiblioteket, Cramérgatan 5

Läs mer i Almedalsprogrammet

Food from the ocean - framtidens hållbara sjömat

Sjömat är nyttigt och gott och dessutom klimatsmart. Men många bestånd är hårt nyttjade och dagens vattenbruk tär ofta ytterligare på systemen. Vilka andra produkter kan vi få ut från havet? Och hur kan vi säkerställa hållbarheten? Arrangör: Marine Stewardship Council. Hav och samhälles föreståndare Lena Gipperth medverkar.

När: 4/7 2018 13:30 - 14:30
Var: Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6

Läs mer i Almedalsprogrammet

Göteborgs universitet i Almedalen

På Västsvenska Arenan arrangeras 2018 ett flertal seminarier under temat universitetets roll i samhället. Här diskuteras hur Göteborgs universitets verksamhet kan bidra till nya infallsvinklar och lösningar på samhällsutmaningar. Utöver Västsvenska Arenan syns universitetets forskare även i många andra sammanhang runtom i Visby.

Läs mer

 

AV:

Sidansvarig: Albin Dahlin|Sidan uppdaterades: 2018-07-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?