Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Cookalong med alger i fokus

Nyhet: 2020-05-19

Nu börjar havets blå proteiner synas mer och mer - inte bara i media utan också i sociala medier. Nästa vecka håller stjärnkocken Louise i en cookalong med alger på Instagram.

Den 28 maj (18:00-19:00) lagar Louise Johansson, som vann ”Sveriges Mästerkock” 2011 och var finalist i den prestigefyllda tävlingen ”Årets Kock” 2019, en fiskgryta med smak av blåstång och rörhinna tillsammans med sina följare på Instagram (@tastebylouise). Följarna kan antingen själva plocka algerna som behövs (se Linneá Sjögrens instruktionsvideo hur man plockar alger) eller lägga in en beställning hos ett algföretag.

Men redan nu kan du läsa mer om alger. I lördags publicerade Göteborgs-Posten en artikel om projektet CirkAlg, som koordineras av Chalmers. Ett flertal SWEMARC-forskare ingår i projektet, bland annat doktoranden Kristoffer Stedt, som odlar grönalger och brunalger på Tjärnö marina laboratorium.

Cookalongen är ett samarrangemang mellan Louise Johansson, SWEMARC och Scary Seafood vid Göteborgs universitet, samt Livsmedelsacceleratorn, Kristinebergs Center och Innovatum Science Park.
Läs mer om arrangemanget i vår inbjudan och i vårt pressmeddelande.

 


AV:

Artikeln publicerades först på: swemarc.gu.se

Sidansvarig: Karl-Johan Nylén|Sidan uppdaterades: 2019-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?