An error occurred: javax.servlet.jsp.JspTagException: Current slot is not a valid slot [4>3]

The Ocean in a +2°C world -An analytical perspective

Tid: 2018-02-22
Plats: The Beijer Hall, The Royal Swedish Academy of Sciences, Lilla Frescativägen 4A, Stockholm

Evenemangstyp: Seminarium

Föreläsare: Lectures by: - Gerald Dickens, Rice University, USA - Stephanie Dutkiewicz, Massachusetts Institute of Technology, USA - Christoph Heinze, University of Bergen, Norway - Sverker Jagers, University of Gothenburg, Sweden - Larry Mayer, University of New Hampshire, USA - Peter Schlosser, Columbia University, USA - Kristina M. Gjerde, IUCN Global Marine and Polar Programme

Sustainable large-scale cultivation and selective breeding of Sugar Kelp (Saccharina latissima)

Tid: 2018-02-27 kl 15:15
Plats: Tjärnö Marine Laboratory, 452 96 Strömstad, Lecture hall

Evenemangstyp: Seminarium

Our Ph.D. student Wouter Visch will present his work related to algal aquaculture in his mid-term seminar.

Föreläsare: Wouter Visch

Forskarlunch om hållbar utveckling och turism

Tid: 2018-02-28 kl 11:30
Plats: Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV, Aschebergsgatan 44, 3 tr

Evenemangstyp: Möte

Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV och Centrum för turism bjuder in forskare, lärare och doktorander vid Chalmers och Göteborgs universitet för att diskutera forskning om turism och hållbar utveckling och hur området kopplar till de globala målen för hållbar utveckling.

Föreläsare: John Armbrecht, föreståndare Centrum för turism
Erik Lundberg, Centrum för turism
Anna Nordén, SDSN Northern Europe och GMV

Sources and fate of floating plastics particles in Northern European coastal waters

Tid: 2018-02-28 kl 13:00
Plats: Kristineberg, Sven Lovén centrum för marin infrastruktur, Kristineberg 566, 451 78 Fiskebäckskil - Lecture hall

Evenemangstyp: Halvtidsseminarium

Föreläsare: Therese Karlsson

Sea and Society Talk - "Visions of the ocean: arts and humanities in environmental research"

Tid: 2018-03-01 kl 11:50
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - Sal C24

Föreläsare: Christine Hansen

Trägrundpålars nedbrytning i urban miljö

Tid: 2018-03-07 kl 13:00
Plats: Lokal meddelas senare

Evenemangstyp: Seminarium

Välkomna till Johanna Elams introduktions-seminarium där hon berättar mer om sitt doktorandprojekt "Trägrundpålars nedbrytning i urban miljö". Johanna är doktorand i miljövetenskap och examinator är Sten-Åke Wängberg.

Föreläsare: Johanna Elam

Nationell vattenbrukskonferens 2018

Tid: 2018-03-13
Plats: Södra Bergets hotell och resort, Sundvall

Evenemangstyp: Konferens

Fishing from the Shore: Exploring coastal transformations and changing life opportunities in an urban fishing community of India

Tid: 2018-03-16 kl 13:00
Plats: Annedalseminariet building, Konstepidemins väg 2D, SA 420

Evenemangstyp: Disputation

Föreläsare: Alin Kadfak

Klimatet, kvartalsekonomin och kapitalismen

Tid: 2018-03-20 kl 18:00
Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1

Evenemangstyp: Föreläsning

Författaren, samhällssdebattören och tidigare politikern Anders Wijkman berättar om sin nya bok "Come on", som han skrivit tillsammans med Ernst von Weizsäcker för Romklubbens femtioårsjubileum. Bokens undertitel är "Kapitalismen, kortsiktigheten, befolkningsökningen och förstörelsen av planeten".

Sea and Society Talk - Ecosystem services of Swedish eelgrass meadows and a sustainable use of the coast

Tid: 2018-04-12 kl 11:50
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - Room D33

Föreläsare: Per Moksnes

Sea and Society Talk - Johan Woxenius

Tid: 2018-04-26 kl 11:50
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - Room E44

Föreläsare: Johan Woxenius

Marine Evolution 2018

Tid: 2018-05-15
Plats: Strömstad Spa, Strömstad

Havs- och vattenforum 2018

Tid: 2018-05-16 kl 10:00
Plats: Eriksbergshallen

World Congress of Environmental and Resource Economists

Tid: 2018-06-25 kl 08:00
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1

Evenemangstyp: Konferens

WCERE 2018 är den sjätte världskonferensen i miljö- och naturresursekonomi och arrangeras 25-29 juni 2018 av Institutionen för nationalekonomi med statistik på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Föreläsare: Till konferensen kommer fyra framstående plenumtalare: Nava Ashraf, London School of Economics Meredith Fowlie, University of California Lata Gangadharan, Monash University David Hendry, Oxford University

Sida 4 av

Sidansvarig: Malin Karlsson|Sidan uppdaterades: 2016-06-17