The past, present and future importance of eating seafood

Tid: 2018-01-24 kl 10:30
Plats: Botanhuset, Carl skottbergs gata 22 B - Sal 1

Evenemangstyp: Föreläsning

An introduction to The Danish Shellfish Centre, DTU Aqua - and collaboration possibilities

Tid: 2018-01-25 kl 13:00
Plats: Lovéncentret Tjärnö, 452 96 Strömstad - Lecture hall

Evenemangstyp: Seminarium

Föreläsare: Dr. Lene Friis Möller, from the Danish Shellfish Centre, DTU Aqua

Disputation Géraldine Fauville

Tid: 2018-01-26 kl 13:00
Plats: Pedagogen, Göteborgs universitet - BE 036, Hus B, Läroverksgatan 15

Evenemangstyp: Disputation

Géraldine Fauville vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande försvarar sin avhandling: Digital technologies as support for learning about the marine environment. Steps toward ocean literacy. Fakultetsopponent:Professor Cecilia Lundholm, Stockholms universitet.

Multipla stressfaktorer och kemikalieblandningar: En gemensam utmaning?

Tid: 2018-01-31 kl 09:00
Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1, Gula salongen

Evenemangstyp: Seminarium, Föreläsning

Vår nuvarande epok kännetecknas av mänskliga samhällens påverkan på ekosystem, av ett tidigare oöverträffat slag, genom flera mänskligt skapade stressfaktorer. De här faktorerna innefattar minskat antal habitat, invasiva arter och föroreningar från toxiska ämnen.

Föreläsare: Professor Dr. Ralf B. Schäfer (Phd 2008), working group leader in Quantitative Landscape Ecology, is professor at the University Koblenz-Landau since 2010 in the Institute for Environmental Sciences. With other 130 staff members and 12 professors, the Institute for Environmental Sciences is one of the largest german University Institutes devoted to research in the Environmental Sciences. Ralfs main expertise is the exposure and effects of different environmental stressors, with a particular emphasis on organic toxicants, on freshwater invertebrates, microbes and ecosystem functions using field investigations and different statistical and spatial modelling techniques. He has published over 80 articles in international peer-reviewed journals including leading multidisciplinary journals.

Sida 1 av 2

Sidansvarig: Malin Karlsson|Sidan uppdaterades: 2016-06-17