Kalendarium

Sea and Society Talk: UN Decade of Ocean Science - How can the Swedish research community get involved?

Tid: 2020-05-27 kl 12:05

Evenemangstyp: Föreläsning

The UN Decade of Ocean Science for Sustainable Development 2021-2030 aims at providing a "once in a lifetime" opportunity for nations to work together to generate the global ocean science needed to support sustainable development. In what way can the Swedish research community contribute?

Föreläsare: Petra Wallberg, Senior Research Officer at Formas.

Ellika Faust: "Genetic identification of corkwing wrasse cleaner fish escaping from Norwegian aquaculture"

Tid: 2020-05-27 kl 13:00
Plats: Lovéncentret Tjärnö, 452 96 Strömstad

Evenemangstyp: Licentiatseminarium

Licentiate seminar with Ellika Faust, Department of Marine Sciences, University of Gothenburg Opponent: Professor Linda Laikre, Dept Zoology, Stockholm University.

Föreläsare: Ellika Faust, Department of Marine Sciences, University of Gothenburg.

Digital forumträff om biologisk mångfald

Tid: 2020-05-28 kl 08:30

Evenemangstyp: Seminarium

Biologisk mångfald i hållbarhetsarbetet - vilka utmaningar ställs vi inför i produktion och handel? Så lyder rubriken för Agenda 2030 i Västs forumträff som för första gången arrangeras digitalt.

Cookalong: Lär dig laga mat med alger, en av framtidens råvaror

Tid: 2020-05-28 kl 18:00
Plats: Instagram @tastebylouise

Evenemangstyp: Aktivitet

Stjärnkocken Louise Johansson, tillsammans med forskare vid Göteborgs universitet och affärsutvecklare vid RISE, Livsmedelsacceleratorn och Innovatum Science Park, bjuder in alla matintresserade att delta i en timslång cookalong på Instagram. På receptet står fisksoppa med blåstång och rörhinna.

Sea and Society Talk: Koster Seafloor Observatory - Marine Citizen Science

Tid: 2020-06-10 kl 12:05

Evenemangstyp: Föreläsning

At the new website Koster Seafloor Observatory the public can assist scientists by watching snapshots of deep-water recordings and identify species in these short movies. This Sea and Society Talk will walk you through the different functions of the observatory, present some preliminary results, and discuss the potential of the system for online education, ocean literacy, and marine ecology research.

Föreläsare: Matthias Obst, Department of Marine Sciences, University of Gothenburg.

Sida 1 av 2

Sidansvarig: Karl-Johan Nylén|Sidan uppdaterades: 2019-09-16