Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Cookalong: Lär dig laga mat med alger, en av framtidens råvaror

Aktivitet

Stjärnkocken Louise Johansson, tillsammans med forskare vid Göteborgs universitet och affärsutvecklare vid RISE, Livsmedelsacceleratorn och Innovatum Science Park, bjuder in alla matintresserade att delta i en timslång cookalong på Instagram. På receptet står fisksoppa med blåstång och rörhinna.

Cookalong med Taste by Louise och Catxalot den 28 maj (18:00-19:00)

Välkommen på en praktisk, kreativ och inspirerande cookalong där vi tillsammans lagar en fiskgryta med krispiga grönsaker i kokosmjölk med smak av blåstång, ingefära och lime & som toppas med en algaioli och blåstångsknoppar- smarrigt!

Under cookalongen lagar vi mat tillsammans med Louise utifrån ett förutbestämt recept. Med i studion finns även Linnea från Catxalot som sedan 2014 introducerat tång på den svenska marknaden. Du kommer att ha möjlighet att chatta och ställa dina frågor om tång, alger och matlagning under hela Cookalongen.

Ta möjligheten att lära dig mer om matlagning, tång och alger samtidigt som du får tips och råd i köket, så kan vi lova dig att det är en god och ny rätt du serverar på middagsbordet denna kväll!

Datum: torsdag 28 maj
Tid: 18.00-19.00
Plats: Instagram tastebylouise
Övrig info: För att delta i cookalongen behöver du beställa tång i god tid. Instruktioner hittar du i inbjudan.

________________________________________

Cookalongen är ett samarrangemang mellan forskare från Nationellt centrum för marin vattenbruksforskning (SWEMARC), Kristineberg Center och Scary seafood vid Göteborgs universitet samt affärsutvecklare från Innovatum Science Park, Livsmedelsacceleratorn och RISE.

Datum: 2020-05-28

Tid: 18:00 - 19:00

Kategorier: Hushållsvetenskap, Naturvetenskap

Plats: Instagram @tastebylouise

Evenemangslänk: Läs mer om Cookalong: Lär dig laga mat med alger, en av framtidens råvaror

Kontaktperson: SWEMARC

Sidansvarig: Karl-Johan Nylén|Sidan uppdaterades: 2018-07-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?