Sea and Society Talk: Gender, sustainability and fisheries, lessons from Ghana and the Philippines

Föreläsning

Elin Torell presents how gender norms, resource use patterns, and power relationships influence the effectiveness of fisheries management in Ghana and the Philippines.

Research from Ghana and the Philippines has revealed that the roles of women and men living in fishing communities are deeply integrated, but unequal, especially in relation to workload, leadership, and decision-making. Achieving more sustainable fisheries management requires working with men and women to challenge social constructs, growing women's confidence, and recognizing the "invisible" work of women in households and the fisheries sector.

The University of Rhode Island's Coastal Resources Center implements ecosystem-based fisheries programs around the world. Integral to this work is understanding how gender norms, resource use patterns, and power relationships influence the effectiveness of fisheries management.

Elin Torell's Sea and Society Talk links together SDG 5, Gender Equality, with SDG 2, Zero Hunger, and SDG 12, Responsible Consumption and Production.

Föreläsare: Elin Torell, Director of International Coastal Programs, Evaluation, Livelihoods and Gender, University of Rhode Island.

Datum: 2020-01-07

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Centre for Sea and Society

Plats: Botanhuset, Carl Skottbergs gata 22 B
Bioteket

Sista anmälningsdag: 2020-01-03 kl. 12:00.

Avgift: No fee

Kontaktperson: Malin Rosengren

Antal platser: 50 (Varav 0 är bokade)

Boka plats/anmäl dig