Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Plastskräp i havet - och hur kopplar det till hållbar plastanvändning?

Föreläsning

Hur påverkar plasten vår miljö, och hur kan vi få till en mer hållbar plastanvändning? Det är ett av de ämnen som tas upp under Act Sustainable 2019! - en hållbarhetvecka för studenter och personal vid Göteborgs universitet och Chalmers.

Marin nedskräpning är ett växande miljöproblem och huvudbeståndsdelarna utgörs av olika sorters plast. Det rör sig om allt från stort skräp på stränder till mikroplast i sediment, och plasten har en egenskap att transporteras långväga med havströmmar och vind. Många djurarter har visats vara påverkade genom intrassling och födointag. Vidare inverkar nedskräpningen negativt på turism och rekreationsvärden. De flesta är eniga om att städa upp havet är ingen långsiktig lösning, utan en mer hållbar plastanvändning måste till stånd.

Martin Hassellöv är marin kemist och professor vid institutionen för marina vetenskaper och verksam vid Kristinebergs marina forskningsstation. Han forskar om mikroplast och nanopartiklar i miljön och stöttar svenska myndigheter med rådgivning om plastföroreningar och dess problem och lösningar.

Föreläsare: Martin Hassellöv

Datum: 2019-11-05

Tid: 11:00 - 12:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Naturvetenskapliga fakulteten

Plats: Hörsalen Geovetarcentrum, Ängemarken 6

Evenemangslänk: Läs mer om Plastskräp i havet - och hur kopplar det till hållbar plastanvändning?

Kontaktperson: Karin Bylund

Sidansvarig: Albin Dahlin|Sidan uppdaterades: 2018-07-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?