Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vattenbruk - miljöstörande verksamhet eller en värdefull och hållbar ny näring?

Seminarium

SWEMARC-seminarium under Almedalsveckan.

Sverige har stark vattenbruksforskning och en unik möjlighet att leda utvecklingen inom hållbar marin matproduktion, men det finns också utmaningar. Så hur kan vattenbruket bli en bärkraftig näring som bidrar till ökad självförsörjning och hållbar utveckling i hela landet?

År 2050 förväntas världens befolkning överskrida 9,5 miljarder människor. Att producera näringsriktig mat till alla - på ett miljövänligt sätt - är en våra största utmaningar. Sverige har stark kompetens inom vattenbruksrelaterad forskning som spänner över många ämnesområden: biologi, teknik, oceanografi, företagsekonomi, samhällsvetenskap, juridik och design. Detta ger oss en unik möjlighet att bli ledande på utveckling av system för hållbar marin matproduktion. Vilka är de utmaningar som i dag hindrar en expansion av ett hållbart marint vattenbruk? Hur får vi vattenbruket att bli en bärkraftig, värdefull näring som bidrar till ökad livsmedelsproduktion, med ökad självförsörjning, sysselsättning och hållbar utveckling i hela landet?

Datum: 2017-07-05

Tid: 16:30 - 17:30

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Göteborgs universitet

Plats: Västsvenska arenan, Visby, Strandvägen 4

Evenemangslänk: Läs mer om Vattenbruk - miljöstörande verksamhet eller en värdefull och hållbar ny näring?

Kontaktperson: Kristina Snuttan Sundell

Sidansvarig: Malin Karlsson|Sidan uppdaterades: 2015-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?