Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Mikroplast i havet - en spegling av ohållbar konsumtion och produktion

  [2020-01-21] Industriell råplast, som plastpellets, ger upphov till höga koncentrationer nära utsläppskällorna. Men de flesta plastartiklar i havet är fragment av större plast. Det visar nya studier vid Göteborgs universitet.

 • Hur mycket plast finns det i havet?

  [2020-01-20] Fotografen Joakim Odelberg visar i ett tv-program hus Bohuskusten påverkas av plast.

 • Evolutionen kan rädda arterna

  [2020-01-17] Forskare träffades på Tjärnö för konferens om hur djur och växter förändras och utvecklas i samklang med omvärlden.

 • Projektet Ocean Blues ska vända oro för havsmiljön till handling

  [2020-01-16] I det nya projektet "Ocean Blues - från ångest till aktion" möts gymnasieelever och forskare vid Göteborgs universitet för att diskutera lösningar på hoten mot havsmiljön. - Genom att koppla samman unga vuxna med forskare vill vi förvandla oron för miljön till handling, säger projektledaren Malin Rosengren.

 • Laddar inför stor polarexpedition

  [2020-01-15] Adam Ulfsbo, som är forskare vid Göteborgs universitet, beger sig inom kort till Arktis för att under tre månader delta i den stora polarexpeditionen MOSAiC. Den 27 januari bär det av.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Karl-Johan Nylén|Sidan uppdaterades: 2016-06-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://havochsamhalle.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2020-01-22