• SWEMARC-doktorander svarar på fyra frågor om vattenbrukskonferensen

[2020-03-26] SWEMARC-doktoranderna, Ida Hedén och Niklas Warwas, deltog i den nationella vattenbrukskonferensen, som arrangerades av bland annat SWEMARC och Nationellt Kompetenscentrum för Vattenbruk i Åhus 10-11 mars, 2020.

• Utvecklat metod till skydd för hotade ålgräsängar

[2020-03-14] Genom en ny metod har forskare kunnat identifiera vilka ålgräsängar vid svenska kuster som är särskilt känsliga och värdefulla, samt vilka ängar som bör restaureras inför framtiden.

• Nya Skagerak färdigställs i Göteborg

[2020-03-12] Göteborgs universitet tar idag över ägandet av nya fartyget Skagerak. Det innebär att fartyget nu kommer att bogseras till Göteborg för färdigställande.

• Vägen till en ekosystembaserad fiskförvaltning

[2020-03-12] Läs Havsmiljöinstitutets rapport om hur samhällsekonomisk analys kan utvecklas som ett led i att få till en ekosystembaserad förvaltning av fisk.

• Marin jäst i fokus på vattenbrukskonferens

[2020-03-11] Idag drog den nationella tvådagarskonferensen med fokus på vattenbruk igång i Åhus för att diskutera möjligheter och utmaningar som branschen står inför. SWEMARC-doktoranden Niklas Warwas fanns på plats för att tala om marin jäst som en alternativ och hållbar ingrediens i fiskfoder.