• Verktyget om påverkan på de Globala målen sprids globalt

[2019-12-13] Webbverktyget för att beskriva påverkan på de globala målen har nu passerat 1000 användare. Efter knappt ett år online har verktyget fått oväntat stor spridning, både geografiskt och branschmässigt. Många lärdomar har gjorts och nu planeras en guide för att stötta just flera olika typer av användare.

• "Jag vill men hinner inte" - tvärvetenskaplig forskarträff om att kommunicera och samverka med samhället

[2019-12-13] Drygt 40 medlemmar i forskarnätverket för hållbar utveckling träffades förra veckan på Världskulturmuseet för att ta del av goda exempel och diskutera hur de kan förbättra kommunikationen och samverkan med beslutsfattare och andra aktörer i samhället.

• Helle Ploug får Roséns Linnépris i botanik

[2019-12-09] Helle Ploug, professor vid institutionen för marina vetenskaper vid Göteborgs universitet, har tilldelats Roséns Linnépris i botanik av Kungl. Fysiografiska Sällskapet i Lund, akademi för naturvetenskap, medicin och teknik.

• Salthalt i havet påverkar jätteostronets skal

[2019-12-04] Salthalten i våra hav förväntas ändras i takt med de globala klimatförändringar som pågår. I en ny avhandling undersöks hur salthalten påverkar det Japanska jätteostronets möjlighet att bygga upp sitt skal.

• Sam Dupont och Henrik Nilsson med på listan över världens mest citerade forskare

[2019-11-28] När årets lista över världens mest citerade forskare 2019 nu offentliggjorts har de fem forskare vid Göteborgs universitet som fanns med förra året fått sällskap av ytterligare tre. De åtta göteborgsforskare som citerats flitigast är Sam Dupont, Henrik Nilsson, Kaj Blennow, Fredrik Bäckhed, Joakim Larsson, Karl Swedberg, Valentina Tremaroli och Henrik Zetterberg.