• Stort intresse för havets möjligheter i Almedalen

[2019-07-05] Innovation och digitalisering, fritdsbåtarnas miljöpåverkan och möjligheter för framtidens vattenbruk var några av ämnena på agendan när fokus riktades mot havets möjligheter under årets Almedalsvecka.

• Sajten Livet i havet ger utflykten en ny dimension

[2019-06-28] Sommaren är här och många av havets invånare kan du träffa på när du badar, åker båt eller vandrar längs kusten. Men vilka är dessa växter och djur? Över fyrahundra av dem presenteras i sajten Livet i havet som nu uppdaterats med arter från alla Sveriges havsområden.

• Ny bok visar olika sidor av det växande området ekokritik

[2019-06-20] Inom ekokritik studeras hur människor i till exempel texter och filmer samspelar med det icke-mänskliga, som djur, växter, hav och sand. Nu kommer en ny antologi om ekokritik där fem medarbetare vid Göteborgs universitet har skrivit varsitt kapitel.

• SWEMARC-forskare pratar sjögurkor i "Eftermiddag i P4 Halland"

[2019-06-18] Nu har SWEMARC-forskare lyckats odla den röda signalgurkan i fångenskap och sjögurkorna kommer att testas som vattenrenare vid hållbar odling av fisk.

• Sjögurka testas som vattenrenare vid odling av fisk

[2019-06-17] Att odla fisk, skaldjur och andra marina arter bidrar till hållbara lösningar för matförsörjningen. En betydelsefull art inom vattenbruk är sjögurkan, som kan förbättra vattenkvaliteten i odlingar, något som nu för första gången testas i Sverige.