Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Mikroplast i havet - en spegling av ohållbar konsumtion och produktion

  [2020-01-21] Industriell råplast, som plastpellets, ger upphov till höga koncentrationer nära utsläppskällorna. Men de flesta plastartiklar i havet är fragment av större plast. Det visar nya studier vid Göteborgs universitet.

 • Hur mycket plast finns det i havet?

  [2020-01-20] Fotografen Joakim Odelberg visar i ett tv-program hus Bohuskusten påverkas av plast.

 • Evolutionen kan rädda arterna

  [2020-01-17] Forskare träffades på Tjärnö för konferens om hur djur och växter förändras och utvecklas i samklang med omvärlden.

 • Projektet Ocean Blues ska vända oro för havsmiljön till handling

  [2020-01-16] I det nya projektet "Ocean Blues - från ångest till aktion" möts gymnasieelever och forskare vid Göteborgs universitet för att diskutera lösningar på hoten mot havsmiljön. - Genom att koppla samman unga vuxna med forskare vill vi förvandla oron för miljön till handling, säger projektledaren Malin Rosengren.

 • Laddar inför stor polarexpedition

  [2020-01-15] Adam Ulfsbo, som är forskare vid Göteborgs universitet, beger sig inom kort till Arktis för att under tre månader delta i den stora polarexpeditionen MOSAiC. Den 27 januari bär det av.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Karl-Johan Nylén|Sidan uppdaterades: 2016-06-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?