• Konferens för unga marina forskare

[2019-06-11] YOUMARES is a scientific conference for Bachelor, Master, and PhD students, those who want to study marine sciences and those who already finished. The wide range of topics and interdisciplinary character is one of the most important aspects of YOUMARES but the easy-to-talk-to setting is what makes it special.

• Så ska fritidsbåtarnas utsläpp minska

[2019-06-14] Båtlivet är en viktig del av mångas semester och fritidsaktiviteter, men fritidsbåtmotorers avgaser kan i trafikerade områden påverka miljön negativt. Avgaserna från motorerna går till stor del orenade rakt ut i vattnet. På en workshop för representanter för båtfolk, näringsliv, myndigheter och universitet diskuterades vad som behöver göras för att minska fritidsbåtarnas skadliga miljöpåverkan.

• Podcast: Världshavsdagen

[2019-06-08] Den 8 juni firas Världshavsdagen. Lyssna på Hav Och samhälle podcast om årets tema: Gender and the Oceans.

• Lansering av Sveriges vattenmiljö

[2019-06-07] Vill du få allmän kunskap om hur Sveriges vatten mår, från källa till hav, eller djupdyka och lära dig mer om våra vattenmiljöer och hur de undersöks? Den nya webbplatsen Sveriges vattenmiljö vänder sig till alla med intresse för vattenmiljöfrågor och ger dig för första gången en samlad presentation av miljösituationen i landets sjöar, vattendrag och hav.

• Fransk maträddare vinner Göteborgs hållbarhetspris

[2019-05-28] Årets pristagare av WIN WIN Gothenburg Sustainability Award är domaren och politikern Arash Derambarsh som har drivit igenom ett förbud för livsmedelsbutiker och restauranger i Frankrike att slänga mat. Tack vare den nya franska lagen tillvaratas de råvaror och matprodukter som tidigare slängdes av välgörenhetsorganisationer eller så kallade matbanker.