• Mikroplast i havet - en spegling av ohållbar konsumtion och produktion

[2020-01-21] Industriell råplast, som plastpellets, ger upphov till höga koncentrationer nära utsläppskällorna. Men de flesta plastartiklar i havet är fragment av större plast. Det visar nya studier vid Göteborgs universitet.

• Hur mycket plast finns det i havet?

[2020-01-20] Fotografen Joakim Odelberg visar i ett tv-program hus Bohuskusten påverkas av plast.

• Evolutionen kan rädda arterna

[2020-01-17] Forskare träffades på Tjärnö för konferens om hur djur och växter förändras och utvecklas i samklang med omvärlden.

• Projektet Ocean Blues ska vända oro för havsmiljön till handling

[2020-01-16] I det nya projektet "Ocean Blues - från ångest till aktion" möts gymnasieelever och forskare vid Göteborgs universitet för att diskutera lösningar på hoten mot havsmiljön. - Genom att koppla samman unga vuxna med forskare vill vi förvandla oron för miljön till handling, säger projektledaren Malin Rosengren.

• Laddar inför stor polarexpedition

[2020-01-15] Adam Ulfsbo, som är forskare vid Göteborgs universitet, beger sig inom kort till Arktis för att under tre månader delta i den stora polarexpeditionen MOSAiC. Den 27 januari bär det av.