Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ocean Blues - från ångest till aktion

Ocean Blues är ett tvärvetenskapligt kommunikationsprojekt som länkar samman gymnasieelever med forskare från Göteborgs universitet. Målet med projektet är att förvandla oro för havsmiljön till handling.

Många unga vuxna mår dåligt på grund av miljöproblem som klimatförändringar, utrotning av arter och plast i havet. Forskning har dock visat att de ungdomar som själva är engagerade i miljöfrågor och samtidigt har ett högt förtroende för hur forskare och övriga samhället jobbar, mår psykiskt bättre än andra grupper.

I det här projektet som drivs av Centrum för hav och samhälle kommer deltagarna kunna ta del av de senaste forskningen om havsmiljön, engagera sig och undersöka möjliga lösningar till dessa miljöproblem.

För gymnasieskolor

Ocean Blues riktar sig till gymnasieskolor i Västsverige och erbjuder utbildningspaket inom följande områden:


• Klimatförändringar
• Plast i havet
• Minskad biologisk mångfald
• Kemiska föroreningar

Samverkan

Ocean blues finansieras av medel från forskningsrådet Formas. Projektet sträcker sig mellan 2020 och 2022 och är ett samarbete mellan flera delar av Göteborgs universitet:

Kontakt

Om du har frågor om projektet eller jobbar inom gymnasieskolan i Västsverige och vill ta del av projektet ta kontakt med Malin Rosengren, projektledare eller Grazzia Matamoros, utbildningsansvarig.

Sidansvarig: Karl-Johan Nylén|Sidan uppdaterades: 2020-05-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?