Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarstöd

Centrum för hav och samhälle har i uppdrag att initiera, stimulera och utveckla gränsöverskridande utbildning och forskning. Detta sker på flera olika sätt, exempelvis genom att vara en kommunikationsplattform, utveckla nationella och internationella nätverk samt organisera mötesplatser såsom seminarier och temadagar.

För att initiera och understödja tvärvetenskapliga forskningsinitiativ erbjuder Hav och samhälle bland annat forskarluncher, ledarskapsstöd samt assistans av seniora forskare och kommunikatörer för att öka kvaliteten på forskningsansökningar.

Ekonomiskt stöd för tvärvetenskapligt samarbete

Hav och samhälle erbjuder även ekonomiskt stöd till forskare för följande aktiviteter:

  • Skrivarstugor
  • Seminarier och konferenser
  • Samordning av forskningsansökningar
  • Internationell samverkan

 

Som anställd på Göteborgs universitet kan du få stöd till tvärvetenskapligt samarbete som sker mellan forskare på två olika fakulteter vid GU och/eller annat universitet. Samarbetet kan exempelvis avse skrivande av en gemensam forskningsansökan eller publikation. Man kan erhålla max 30 000 kr för skrivarstugor och max 50 000 kr för seminarier och konferenser. För samordning av forskningsansökningar kan man erhålla ett högre belopp. Om båda fakulteter tillhör Göteborgs universitet kan man erhålla max 100 000 kr. Om en sökande från Göteborgs universitet samarbetar med en part från en annan fakultet vid ett annat universitet kan stödet uppgå till max 50 000 kr.

Process för ansökan och beslut

Vi tar emot ansökningar till forskarstödet löpande. För att beviljas stöd måste du vara medlem i Centrum för hav och samhälle. Instruktioner för vad ansökan ska innehålla finns under flikarna i vänstermenyn. Frågor och ansökan skickas till info@havochsamhalle.gu.se

Beslut rörande ansökningar om ekonomiskt stöd för att ordna skrivarstugor, seminarier, konferenser, samordning avforskningsansökningar och internationell samverkan, fattas av föreståndaren och ordföranden i styrgruppen. I den mån de anser sig jäviga överlåts beslutet till centrumets styrgrupp. De som är med och fattar beslut om medel ska säkerställa att det inte råder någon form av intressekonflikt eller jäv. Storleken på beloppet som beviljas utgår från hur pass transdisciplinärt projektet är och hur väl projektet stämmer överens med intresseområdena för Hav och Samhälle.

 

 

Sidansvarig: Karl-Johan Nylén|Sidan uppdaterades: 2018-12-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?