Samverkan i fokus på Sea & Society Talk

Nyhet: 2017-09-11

Samarbete och samverkan över de vetenskapliga gränserna är av största vikt för att åstadkomma förändring när det gäller haven. På säsongens första Sea & Society Talk bjöds det på paneldiskussion med utgångspunkt i utmaningarna efter den globala havskonferensen i New York.

Frågan hur forskarsamhället kan var med och bidra för att uppnå de globala hållbarhetsmålen stod i fokus när Centrum för hav och samhälle bjöd in till säsongens första Sea & Society Talk. Forskare och företrädare för myndigheter och organisationer berättade om projekt och metoder för att lyfta fram de globala målen. Lena Gipperth från Centrum för hav och samhälle inledde med att lyfta fram vikten av universitetens roll i arbetet med att åstadkomma förändring och nå målen om hållbara hav.

Övriga deltagare i detta Sea & Society Talk var Mats Svensson från Havs och Vattenmyndigheten, Anna Nordén från Sustainable Development Solutions Network Northen Europe (SDSN), Helén Jansson från ZeroVision, Maria Edström från institutionen för journalistik medier och kommunikation, Tyrone Martinsson från Akademin Valand, Kristina (Snuttan) Sundell från SWEMARC, Christine Hansen från institutionen för historiska studier och Sam Dupont från CeCAR.

Se säsongens första Sea & Socety Talk Del 1

Se säsongens första Sea & Socety Talk Del 2