An error occurred: javax.servlet.jsp.JspTagException: Current slot is not a valid slot [5>4]

The past, present and future importance of eating seafood

Tid: 2017-11-22 kl 09:00
Plats: Botanhuset, Carl Skottsbergs gata 22B, 413 19 Göteborg, Stora föreläsningssalen

Evenemangstyp: Föreläsning

Friederike Ziegler kommer att hålla en docentföreläsning med titeln: "The past, present and future importance of eating seafood"

Föreläsare: Friederike Ziegler

Biology of a picoeukaryotic phytoplankton, Parmales(Bolidophyceae), a sister group of diatoms

Tid: 2017-11-23 kl 15:00
Plats: Botanhuset, Carl skottbergs gata 22 B - Room 6

Evenemangstyp: Seminarium

Föreläsare: Dr Akira Kuwata from Tohoku National Fisheries Research Institute in Japan

Susanna Gross: "Phenotypic and Genotypic responses in the planktonic diatom Skeletonema marinoi - Effects of Natural Processes and Anthropogenic Stressors"

Tid: 2017-11-24 kl 10:00

Evenemangstyp: Disputation

Avhandling för filosofie doktorsexamen i ämnet naturvetenskap inriktining marina vetenskaper.

The future of sustainable oceans

Tid: 2017-11-27 kl 10:00
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - Volvosalen

Evenemangstyp: Seminarium

THE FUTURE OF SUSTAINABLE OCEANS A seminar in honor of the 2017 Volvo Environment Prize Laureate Professor Rashid Sumaila.

Föreläsare: Professor Rashid Sumaila

Gurpreet Kaur-Kahlon: "From Sea to Society - Climate change, Microbial community interactions and Socio-economic impact scenarios"

Tid: 2017-11-28 kl 10:00

Evenemangstyp: Disputation

Disputation i ämnet Naturvetenskap, inriktning marina vetenskaper

Marine Science Conference 2017

Tid: 2017-11-29 kl 11:00
Plats: Lovéncentret Tjärnö, 452 96 Strömstad

Evenemangstyp: Konferens

This year, the conference will put your field of research in a wider perspective with invited speakers from natural as well as social sciences. The conference will end with a panel discussion about current trends and future challenges in marine science!

Gothenburg Global Biodiversity Centre Annual Meeting

Tid: 2017-12-04 kl 11:30

Evenemangstyp: Konferens

Taxonomisk bestämning av bottenfauna för miljöövervakning och recipentkontroll

Tid: 2017-12-04
Plats: Lovéncentret Tjärnö, 452 96 Strömstad

Evenemangstyp: Workshop

Föreläsare: Andy Mackie, National Museum Wales, Storbrittanien Arne Nygren, Sjöfartsmuseet, Göteborg, Sverige Eivind Oug, NIVA, Grimstad, Norge Fredrik Pleijel, Institutionen för marina vetenskaper, Göteborgs universitet

Workshops om teknik och beräkningsmodeller (för bedömning av vattenbrukets påverkan på vattenmiljön)

Tid: 2017-12-05
Plats: Hotell Gothia Towers, Göteborg

Evenemangstyp: Workshop

Jordbruksverket och Havs- och vattenmyndigheten vill välkomna dig till två dagar med workshops då bransch möter tillsyns- och prövningsmyndighet för att hitta en väg framåt mot ett hållbart svenskt vattenbruk. Primära målgruppen är tillsyns- och prövningsmyndigheter, branschen, forskare och konsulter. Det finns 60 attraktiva platser och det är först till kvarn som gäller.

Sea and Society Talks - Sustainable Ocean Governance: What role for the social sciences?

Tid: 2017-12-07 kl 11:50
Plats: Sprängkullsgatan 19, entrance

Föreläsare: Sebastian Linke

Marine lunch

Tid: 2017-12-07 kl 12:00
Plats: Botanhuset, Carl skottbergs gata 22 B - Lunch room, 4th floor.

Evenemangstyp: Socialt

Mikroplaster - ett miljöhot?

Tid: 2017-12-07 kl 13:00

Evenemangstyp: Seminarium, Föreläsning

Mikroplaster är ett uppmärksammat ämne, både i den akademiska världen och i samhället i stort. Men vad är nuvarande status när det gäller kunskap om mikroplaster? Vilka är källorna? Hur sprids dem? Och vart? Vilka effekter orsakar de? Utgör de ett hot? Dessa frågor kommer att diskuteras vid ett FRAM seminarium med Bethanie Carney Almroth.

Föreläsare: Bethanie Carney Almroth is a member of the Fish Ecotoxicology group at the department of Biological and Environmental Sciences. Her research has focused on oxidative stress, aquatic ecotoxicology and environmental pollution, using fish as models. She is currently leading several research projects aimed at defining the effects of microplastic pollution on fish, A sea of plastic, iMPACT, and Clean Coastline (Renkustlinje) funded by Formas and Interreg. These projects address the sources, spread, and effects of both the microparticles as well as associated chemicals on fish. An additional project will assess the risks associated with chemicals in plastic food packaging. She is a member of two strong research centers at GU - the FRAM center for future chemical risk assessment and management strategies, and CeCar, the centre for collective action research.

Stina Jakobsson-Thor: "Seagrass Wasting Disease: Impact of abiotic factors and chemical defense"

Tid: 2017-12-15 kl 10:00
Plats: Lovéncentret Tjärnö, 452 96 Strömstad - Hörsalen

The Ocean in a +2°C world -An analytical perspective