Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ökat samarbete med marina forskare i USA och Sydafrika

  [2017-11-20] För att utbyta erfarenheter och utveckla nya samarbeten har forskarna Susanne Lindegarth och Mats Lindegarth från Göteborgs universitet varit på en studieresa och deltagit i den marina forskningskonferensen Global Marine Science Summit som hölls vid University of North Carolina, Wilmington (UNCW) i USA i början av november.

 • Miljoner till forskning om sjöfart och miljö

  [2017-11-20] Sjöfarten är en stor källa till utsläpp av skadliga luftföroreningar och koldioxid. I ett nytt projekt har en forskargrupp från VTI och Göteborgs universitet fått 6,4 miljoner kronor för att analysera vilka styrmedel och åtgärder som är mest kostnadseffektiva för att minska sjöfartens utsläpp.

 • Störodling fick sysselsättningspris i blå näringar

  [2017-11-14] I kategorin "Sysselsättning i blå näringar" har företaget Störodling i Strömsnäsbruk utsetts till vinnare av Landsbygdsnätverkets Ullbaggepris 2017.

 • Musslorna ska ge svaren om fritidsbåtars miljöpåverkan

  [2017-11-10] Projektet ¿Fritidsbåtars påverkan på skärgårdsmiljön¿ drogs igång 2016 och är unikt på flera olika sätt. I samverkan mellan Göteborgs universitet, myndigheter, intresseorganisationer och andra lärosäten undersöks hur avgaser från fritidsbåtar påverkar den omgivande skärgårdsmiljön i kustområden.

 • Miljöpristagare talar om hållbara hav

  [2017-11-10] Professor Rashid Sumaila tilldelas det prestigefyllda Volvo Environmental Prize 2017. Måndagen 27 november gästar Rashid Sumaila Göteborgs universitet för att delta i ett seminarium om hållbart fiske och hållbara hav.

Fler nyheter

Sidansvarig: Malin Karlsson|Sidan uppdaterades: 2016-06-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?