• Havsmiljöinstitutet ploggar i Almedalen!

[2017-06-26] Gör en insats för havet: kom och plogga - plocka skräp och jogga! Havsmiljöinstitutet arbetar med plastens påverkar på havet ur ett vetenskapligt perspektiv. För att belysa frågan mer vardagsnära och uppmärksamma problemet med nedskräpning, kommer institutet också att "Plogga för havet" under Almedalsveckan, tisdag 4/7-fredag 7/7 kl 08.00-08.45. Alla är välkomna att delta!

• Dokumentär om säldöden 1988

[2017-06-22] Sveriges radio P3 har gjort en radiodokumentär om säldöden 1988. Vad var det som hände egentligen?

• Framtidens miljardindustri: algodling

[2017-06-22] Forskaren Fredrik Gröndahl berättar om algodling i nya numret av tidningen Hav & Vatten.

• Havet i fokus i Almedalen

[2017-06-22] Havens framtid får stort utrymme under årets Almedalsvecka i Visby. Årets program innehåller seminarier om bland annat vattenbruk, de globala hållbarhetsmålen och åtgärder för att minska plasten i haven.

• Stort intresse för temadag om sjömat

[2017-06-21] Medielarm om mikroplaster i havet och miljögifter i odlad lax har fått stort genomslag bland den breda allmänheten. Men Hur farligt är det egentligen att äta musslor, lax och annan sjömat?