Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

_______________________

Sea and Society Talks är en serie lunchseminarier som tar avstamp i FN:s hållbarhetsmål för 2030. Seminarierna länkar samman mål 14 som rör havet och dess resurser med något av de övriga 16 målen. Tanken är att kort presentera pågående forskning men också bjuda in till diskussion och debatt om hur vi på Göteborgs universitet och Chalmers kan bidra till att nå ett hållbart samhälle.

Sea and Society Talks under hösten 2017

26 oktober: How can we use plastic pollution as a platform to discuss consumption patterns and sustainability?

Therese Karlsson från Institutionen för marina vetenskaper frågar sig och oss hur vi kan diskutera frågor kring konsumtionsmönster och hållbarhet med utgångspunkt i vårt plastskräp. 

Datum: 26 oktober
Plats: Handels, Vasagatan 1, CG-salen
Tid: 11.50 - 13.00

Seminariet hålls på engelska. Anmäler du dig senast måndag 23 oktober bjuder vi på lunchmacka! Du är välkommen att delta på seminariet också utan anmälan.

Amälan hittar du här.

___________________________________________________________

9 november - Geraldine Fauville, Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande

16 november - Sam Dupont, Institutionen för biologi och miljövetenskap, CeCAR

7 december - Sebastian Linke, Institutionen för globala studier

Mer information kommer...

______________________________________________________

Sea and Society Talks under våren 2017

12 oktober: Chemical risk assessment/management and the Sea

Thomas Backhaus från Institutionen för biologi och miljövetenskap och Centrum för framtidens kemiska riskanalyser och styrning (FRAM) kopplar kemikalier till flera av de globala hållbarhetsmålen.
 

18 maj: Marine protected areas and the sustainable development goals on life below water and economic growth: Decent work opportunities from sustained marine environments

Nomtha Hadi, gästande lärare från Nelson Mandela Metropolitan University, Sydafrika berättar om marina skyddade områden kopplat till mål 8 om hållbar ekonomisk utveckling.

11 maj: Fiske, regleringar, och förändrat beteende

Lisa Björk från Institutionen för nationalekonomi med statistik vid Handels kopplar ihop mål 14 med mål 12 och berättar för oss om hur fiske, regleringar och förändrat beteende hänger ihop.

16 mars: Maten och övergödningen

Eva-Lotta Sundblad från Havsmiljöinstitutet håller seminarium om kopplingar mellan mål 14 och 12 där hon fokuserar på "Maten och övergödningen".

2 mars: Ojämlikhet och havet

Per Knutsson, Globala studier, kommer i sitt seminarium att berätta hur urbaiseringen kan skapa ojämlikhet och orättvisor för småskaliga fiskare i Indien.

2 februari: Havet och hållbar konsumtion

Under det fjärde Sea and Society Talk kommer Cecilia Soler från företagsekonomiska institutionen vid Göteborgs universitet att berätta om kopplingar mellan havet och de marina resurserna (mål 14) och en hållbar konsumtion och produktion (mål 12).

19 januari: Genus, jämställdhet och marina miljöregleringar

Maria Edström, lektor vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation, är involverad i forskning som rör genus, medier och yttrandefrihet. Maria kommer att tala om hur mål 5, att uppnå jämställdhet, påverkar alla de andra hållbarhetsmålen. Detta omfattar också frågan att bevara och nyttja haven och de marina resurserna på ett hållbart sätt.


 

 

 

Sidansvarig: Malin Karlsson|Sidan uppdaterades: 2017-10-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?